2020. június 23., kedd

Mezcal bab....../2mag/...NÖV.-042 - Jelenlegi ára: 559 Ft


 
"Sophora secundiflora"
Fényigényes, kedveli a tűző napsütést. Nagyon jó szárazságtűrő, kedveli a meszes, köves talajokat. Lassú növekedésű. Jól bírja a forróságot és a hideget is tűri mínusz 15 fokig. Ezzel a fagytűréssel Magyarország enyhébb telű vidékein (ott, ahol a füge sem fagy el), védett fekvésben egész jól elboldogulhat, de két éves koráig nem ajánlatos kiültetni, illetve később, fiatal korában is érdemes télen takarni. A hidegebb telű országrészekben pedig a leanderhez hasonlóan edényes növényként nevelhetjük.
A magok nagyon kemény héja miatt a csírázás elhúzódhat több hónapig is, ezért vetés előtt érdemes megkarcolni, vagy óvatosan átfúrni a maghéjat azért, hogy könnyebben fel tudja venni a vizet. Ezután 24-48 órán keresztül langyos vízben áztatjuk, majd vetjük.
Másik módszer, hogy a magokat tömény kénsavban áztatjuk 15 percig, ez jelentősen elvékonyítja a maghéjat, majd
alaposan lemossuk vízzel.
Kb. 1 centiméter mélyre vetjük termőföldés homok 2: 1 arányú keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki több napra. Az optimális csírázási hőmérséklete 20 fok körül van. Csírázási ideje előkezeléssel 2-4 hét.
Bár külföldön elterjedt nevében babérként emlegetik, a valódi babérhoz semmi közelebbi kapcsolata nem fűződik ennek a hüvelyesek családjába tartozó, Észak-Amerika déli területein élő, akár 10 méter magasra is megnövő kisebb fa, vagy nagyobb bokor méretű, látványos virágzású növénynek.
Örökzöld levelei sűrűn
állnak, fényes sötétzöldek, 7-9 lekerekített levélkéből összetettek. Figyelem felkeltő levendula vagy ibolyakék, távolról is illatos virágai bókoló fürtökben lepik el tavasszal, amelyeket befűződött hüvelytermései követnek, bennük nagy, élénkpiros mérgező magokkal.
Magjait az indián népi gyógyászat több formában
alkalmazta, erősen hallucinogén hatású narkotikum, de ékszereket is készítettek belőle.
EGY KIS SEGÍTSÉG A KÜTYÜHÖZ! Katt...
 
1 ADAG 2 MAGOT TARTALMAZ!
KELLEMES KERTÉSZKEDÉST!
 
 
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!
  
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  


Jelenlegi ára: 559 Ft
Az aukció vége: 2020-06-23 16:40 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése